Żeń-szeń syberyjski nalewka 1:1 50ml Magiczne Ogrody

Producent:  
Ocena: 0
Dostępność średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 24,30 zł 24.30
ilość szt.
Zyskujesz 24 pkt [?]

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

Przyjmujemy również zamówienia telefoniczne

(+48) 668 119 161

pon - pt.: 9:00 - 16:00

Opis

Żeń-szeń syberyjski nalewka 1:1 50ml

Eleutherococcus senticosus

 

Nalewka z żeń-szenia syberyjskiego zalecana jest w stanach osłabionej odporności immunologicznej. 

Żeń-szeń syberyjski, znany pod polską nazwą Eleuterokok kolczasty(Eleutherococcus senticosus, Siberian Ginseng) to kolczasty krzew rosnący w górzystych rejonach Syberii, na Sachalinie, w Korei i północnych Chinach. Surowcem zielarskim jest kłącze i korzeń, których właściwości znane są chińskiej medycynie od ok 5000 lat p.n.e. Związkami czynnymi są glikozydowe pochodne kwasu oleanolowego — eleuterozydy.

 

 

DAWKOWANIE

Zalecany sposób użycia: 1-2 porcje zakraplacza 1-2 razy dziennie.

Porcję rozcieńczyć w 1/2 szklanki wody lub soku.

1 porcja zakraplacza (pipety) to około 0,5ml.

Nie przekraczać zalecanej dawki

Zalecane dziennie spożycie (ZDS) nie zostało ustalone.

Suplementy diety nie zastąpią zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

 

 

PRZECIWWSKAZANIA

Nie stosować w ciąży i podczas laktacji.

Należy zachować ostrożność u osób ze znacznym nadciśnieniem tętniczym.

 

 

LITERATURA CYTOWANA

Cicero, A. F. G., Derosa, G., Brillante, R., Bernardi, R., Nascetti, S., & Gaddi, A. (2004). Effects of Siberian ginseng (Eleutherococcus senticosus maxim.) on elderly quality of life: a randomized clinical trial. Archives of gerontology and geriatrics. Supplement.

Davydov, M., & Krikorian, A. D. (2000). Eleutherococcus senticosus (Rupr. and Maxim.) Maxim. (Araliaceae) as an adaptogen: A closer look. Journal of Ethnopharmacology.

Facchinetti, F., Neri, I., & Tarabusi, M. (2002). Eleutherococcus senticosus reduces cardiovascular stress response in healthy subjects: A randomized, placebo-controlled trial. Stress and Health, 18(1), 11-17. Facchinetti, F., Neri, I., & Tarabusi, M. (2002).

Ferreira, M. P., & Willoughby, D. (2008). Alcohol consumption: the good, the bad, and the indifferent. Applied physiology, nutrition, and metabolism = Physiologie appliquee, nutrition et metabolisme, 33(1), 12-20.

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl