Miody polskie ekologiczne naturalne
Miód to w pełni naturalny i bardzo smaczny produkt spożywczy, który w dodatku wyróżnia się licznymi właściwościami leczniczymi. W miodzie znajdziemy mnóstwo witamin i minerałów, wykazuje on też właściwości bakteriobójcze. Warto włączyć go do codziennej diety.
Polskie miody pozyskuje się z przeróżnych roślin. Od tego, z jakich kwiatów pochodzi miód, zależy jego smak, kolor, konsystencja oraz specyficzne zdrowotne właściwości. Miód gryczany odznacza się ciemnobrązową barwą i bardzo słodkim, charakterystycznym smakiem. Wspomaga pracę układu krwionośnego i wpływa na poprawę odporności. Biało-kremowy i mazisty miód rzepakowy to zaś między innymi wspaniałe remedium na schorzenia wątroby i dróg żółciowych. Z kolei popularny miód wielokwiatowy znany jest ze swoich antyalergicznych i przeciwwirusowych właściwości. W tej kategorii znajdziesz też pyłek pszczeli (pyłek kwiatowy), który zawiera ogromną ilość składników odżywczych, takich jak witaminy, minerały, aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe i flawonoidy.