może zawierać gluten
Skład
Masz pytania? Skontaktuj się z nami
Przyjmujemy również zamówienia telefoniczne
pon - pt.: 9:00 - 16:00
Masa netto: 30 g
Kraj pochodzenia: Polska
Czubryca – przyprawa uzyskiwana z cząbru górskiego (Satureja montana), gatunku spokrewnionego z cząbrem ogrodowym. Przyprawa charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej. Używa się jej głównie do zup, mięs, fasoli i serów, a także do kanapek. Jej specyficzny aromat doskonale komponuje się także ze świeżymi warzywami, sałatkami, a zapiekankom serowym nada oryginalnego aromatu. Pod nazwątrapezna czubrica można kupić w Bułgarii także tradycyjną mieszankę przypraw bułgarskich, składającą się zazwyczaj z soli, sproszkowanej papryki i czubricy. W kuchni ormiańskiej jest wypijana jako herbata.
Przepis na piersi drobiowe z zieloną czubrycą:
• 1 podwójna pierś z kurczaka
• zielona czubryca
• 3 łyżki mąki
• 2 nieduże jajka
• kilka łyżek bułki tartej
• olej do smażenia
Mięso pokroić na mniejsze kotlety, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa i dość obficie oprószyć z obu stron zieloną czubrycą. Odstawić do lodówki na pół godziny. Mąkę i bułkę tartą umieścić w dwóch oddzielnych naczyniach. Do trzeciego wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Kotlety panierowć kolejno w mące, jajkach i bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z gotowanymi ziemniakami i sałatą ze śmietaną.
może zawierać gluten
Skład
cząber, oregano, lubczyk, czosnek, pietruszka nać
30g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.